در علم اینترنت SEO مخفف سه کلمه Search engine optimization به معنای “بهینه سازی موتور جستجو” است. سئو به عنوان یک راه حل مناسب و هوشمندانه کیفیت ترافیک وبسایت شما را بهبود میبخشد و تاثیر فوقالعادهای در افزایش فروش یا رونق کسب و کار آنلاین شما دارد. درواقع وقتی سخن از رقابت وبسایتها در میان باشد، اکثر اوقات روی بحث سئو خواهد بود.
درواقع برای وبسایتها مهم است که در صفحه اول نتایج جستجو و در لینکهای ابتدایی نتایج ظاهر شوند و کلیکهای بیشتری بگیرند. سئو به عنوان یک کلید در بهینه سازی سایت عمل میکند و باعث افزایش رتبه شما در موتورهای جستجو و نزدیک شدن شما به صفحه اول و لینک اول میشود. شاید همین موضوع سبب شده که شرکتها زمان و هزینه بسیاری را برای بهبود و بهینه سازی سایت از نظر سئو صرف کنند.
کاربرد سئو چیست؟
بر اساس تحقیقات انجام شده، لینکهای اول تا سوم گوگل به طور میانگین 58.4 درصد کلیکها را شامل میشوند و این موضوع به دلیل وجود سئو است. برای اینکه هرچه بیشتر از ارزش SEO در بهینه سازی سایت و رونق کسب و کار مطلع شوید، لازم است تا بارزترین کاربردها و فواید سئو را در زیر مشاهده کنید:
جذب ترافیک با کیفیت:
ترافیک با کیفیت به این معناست که بازدیدکنندگان شما دقیقا آنچه میخواهند را در وبسایت مشاهده کنند. برای مثال: به دلیل تشابه اسمی برند Apple و کلمه انگلیسی Apple که به معنای سیب است، ممکن است بازدیدکنندگانی که برای خرید محصولات برند اپل در اینترنت جستجو کردهاند، به اشتباه وارد وبسایتهایی شوند که سیب میفروشند. درواقع این ترافیک هرچه که زیاد باشد، تاثیری در رونق کسب و کار شما نخواهد داشت و به اصطلاح ترافیک بی کیفیت است. سئو در اینجا کاربرد دارد و باعث جذب مخاطب خاص وبسایت شما و افزایش کیفیت ترافیک خواهد شد.
افزایش ترافیک:
هنگامی که شما بهینه سازی سایت خود را با استفاده از SEO انجام دهید، ترافیک بسیار بالایی از طریق صفحات جستجو کسب خواهید کرد که بسیار سودآور و مهم است. درواقع کلیکهای بیشتر نتیجه رعایت اصول SEO در وبسایت خواهد بود که این موضوع میتواند از مهمترین کاربردهای سئو باشد.
ارتباط بین صفحات:
یکی از اصلیترین اهداف سئو ، ایجاد ارتباط بین صفحات و کلمات کلیدی است. اگر صفحات وبسایت شما به صورت زنجیروار به یکدیگر متصل نباشند، کاربر با مشاهده صفحه اول وبسایت شما را خواهد بست. اما اگر این ارتباط را از طریق SEO حفظ کنید، کاربر را به صفحات دیگری از وبسایت خود هدایت کردهاید.
نتایج ارگانیک:
تبلیغات بخش مهمی از موتورهای جستجو را دربر میگیرد. نتایج ارگانیک مجموعه نتایجی در موتورهای جستجو است که بدون پرداخت هزینهای به کاربر نشان داده میشوند و در عین حال بهترین نتیجه هستند.
ساز و کار سئو و موتورهای جستجو چگونه است؟
بارها و بارها پیش آمده که برای دانستن پاسخ یک سوال، به یکی از موتورهای جستجو مانند گوگل، یاهو، بینگ یا… مراجعه کرده و عبارت مورد نیاز خود را در باکس جستجو آن تایپ کردهاید. در این حالت به مجموعهای از نتایج در صفحات مختلف دست یافته اید که به طور عمده میتوانند به سوال شما پاسخ دهند.
موتورهای جستجو (گوگل یا سایر موتورهای جستجو) یک خزنده (google crawler) دارند که تمام اطلاعات و محتواهای موجود در اینترنت را پیدا و بررسی میکنند. وقتی شما یک عبارت را در موتور جستجو سرچ میکنید، خزنده یا همان crawler به دنبال تمام سایتهایی میگردد که به عبارت سرچ شده مربوط باشند و به آن شاخص 0 و 1 میدهد. این شاخصها با الگوریتمهای موجود در موتور جستجو و عبارت سرچ شده توسط شما تطبیق داده میشود و تمام دیتاها از سرتاسر اینترنت جمع آوری میگردد.
همچنین بهینه سازی میتواند روشها و عوامل بسیار زیادی را در برگیرد. با این حال مهمترین موضوع این است که برچسبها و طول متا و توضیحات آن را به طور هوشمندانهای تطبیق دهید که دقیقا تعریفی از محتوای شما داشته باشند.
اهداف سئو چیست؟
همانطور که گفته شد، سئو یکی از بهترین و هوشمندانهترین راهها برای افزایش رتبه در نمایش موتورهای جستجو و رونق وضعیت ترافیک وبسایت است. شاید مهمترین مسئله در بهینهسازی وبسایت، ارتباط خوب و هوشمندانه بین صفحات و کلمات کلیدی باشد که با بهرهگیری از SEO میتوان این ارتباط را افزایش داد. همچنین فاکتور زمان در بهینه سازی وبسایت بسیار مهم است که هرچه بیشتر از زمان تاسیس وبسایت گذشته باشد، سئو نقش کلیدی تری بازی خواهد کرد.
اعتماد سازی و تبدیل شدن به یک برند معتبر از دیگر اهداف SEO است که با بهرهگیری هوشمندانه از آن و ورود به بازار رقابتی کلمات کلیدی در صفحهه اول موتورهای جستجو، بیشتر از پیش دیده خواهید شد و به نوعی اعتماد کاربران خود را جلب میکنید.
سئو درون صفحه چیست؟ (On Page SEO)
تمام آنچه که در وبسایت خود لود میکنید مانند تصاویر، عکسها، محتوا و… مربوط به سئو درون صفحه (On Page SEO) میشوند. سئو درون صفحه اهمیت بسیاری دارد و میتواند تاثیر بسزایی در افزایش رتبه شما در موتورهای جستجو داشته باشد. بنابراین مهمترین کار یک بهینهساز وبسایت در SEO این است که قبل از ورود به سئو خارجی وبسایت، (On Page SEO) را به خوبی پیاده سازی کنید.
سئو برون صفحه چیست؟ (Off Page SEO)
Off Page SEO به مجموعه اقداماتی گفته میشود که یک بهینهساز وبسایت برای بهبود SEO در خارج از وبسایت انجام میدهد. درواقع عمل دریافت بک لینک یا به اصطلاح لینک سازی خارجی وبسایت از نوع Off Page SEO است که به صورت نامحدود میتواند ادامه پیدا کند. اگرچه این روش میتواند هزینه بردار باشد اما تاثیر بسزایی در افزایش بازدیدها و رتبه شما در موتورهای جستجو دارد.
منابع زیادی برای افزایش رتبه سایت از طریق این روش وجود دارد که شبکههای اجتماعی و وبسایتهای مرتبط از بهترین منابع جهت دریافت بک لینک و پیادهسازی سئو خارجی هستند. البته برای رونق هرچه بیشتر وضعیت SEO وبسایت، باید هر دو مورد یعنی Off Page SEO و On Page SEO به خوبی رعایت شوند.